Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na jesień. Można podawać na gorącom ale smakuje również na zimno. Polecam również smakoszom pizzy:)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, jeżeli ktoś nie lubi kminku może go pominąć, aczkolwiek polecam:) Pozostawić do wyrośnięcia na ok 1 godzinę.
Cebulę kroimy w krążki ( polecam założyć maskę do nurkowania i obędzie się bez płaczu:)). Boczek kroimy w paski i podsmażamy na oleju, dodajemy cebulę, którą należy bardzo delikatnie zeszklić, nie dopuścić by była zbyt miękka. Używam wędzonego boczku, który jest słony, więc farszu nie solę, ale należy go spróbować i decyzja należy do was.
Brytfannę (ja używam tej dołączonej do pieca) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto (należy pamiętać, że ciasto trochę urośnie dlatego nie wykładać po brzegi bo wykipi- sprawdziłam:)). Na ciasto wykładamy farsz. Pozostałe białka + jajka rozmieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowana mieszanką polewać farsz. Ciasto wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok 50 min. Rozkosz podniebienia gwarantowana:) Smacznego!