Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie na zimno jak i na gorąco!!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7202
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4924
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327847
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7202
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4924
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327847
Składniki
Szpinak dusimy na maśle i dodajemy czosnek oraz ser feta. Do smaku doprawiamy przyprawami (wg uznania).
W między czasie przygotowujemy ciasto. Na stolnicy rozkładamy ściereczkę i na niej układamy pierwsza warstwę ciasta. Pędzelkiem smarujemy ciasto wodą z oliwą następnie nakładamy kolejny arkusz i znów smarujemy pędzelkiem. Kiedy zrobimy tak z całym ciastem na ostatniej warstwie nakładamy gotowy farsz i rozsmarowujemy go na całości.
Ciasto przy pomocy ściereczki zwijamy jak roladę i wkładamy do foremki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 min. 10 min przed końcem pieczenie smarujemy wierzch ciasta żółtkiem dla lepszego zarumienienia się ciasta.