Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne danie, moze byc samo, moze byc z sosem grzybowym lub z ketchupem. na obiad, albo na wczesna kolacje. Ja podalam z sosem z grzybow lesnych oraz z saltka z buraczkow czerwonych wg mojej recepty.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5441
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13412
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5181
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11184
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5441
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13412
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5181
Składniki
ziemniaczki umyc, obrac i zetrzec na malych oczkach. Wylozyc na drobne sito na 10 minut. Cebulki drobno pokroic, pietruszke zielona posiekac i wraz z 2 zoltkami polaczyc z masa ziemniaczkowa :-) Dodatkowo mase mozna wzbogacic tartym zoltym serem (nie za duzo). W polaczeniu z pieczonymi ziemniaczkami jest to bardzo smakowite. Mozna takze dodac jesli ktos chce pokrojony w kosteczke boczek (swiezy lub wedzony). WWszelkie wariacje dozwolone. Nalezy jedynie uwazac na ilosc dodawanej soli, gdyz zarowno ser zolty, jak i np boczek wedzony sa juz mocno slone. Lepiej jest dosolic potem, anizeli zepsuc danie.
Okragla forme do pieczenia (ok. 20cm) natluscic olejem, nastepnie oblozyc plastrami wedzonej szyneczki (zarowno boki), nastepnie wylozyc na to mase i piec w 200 st.C jakas godzinke.