Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca za każdym razem i udaje się nawet tym, którzy do tej pory mieli spore problemy z lepieniem pierogów. Wykorzystajcie przepis w te święta, a gwarantujemy, że nie powrócicie już do żadnej, innej receptury. Co dodać do ciasta na pierogi Magdy Gessler? Przepis na ciasto na pierogi Magdy Gessler jest niezwykle łatwy, ponadto zrobisz go ze składników, które na pewno masz w swojej kuchni. Bazą ciasta jest oczywiście mąka pszenna, wystarczy dodać do niej mąkę oraz szczyptę soli. Prawda, że proste? Patenty na ciasto na pierogi Magdy Gessler Do ciasta Magda Gessler nie dodaje oliwy ani masła, a mimo to wychodzi niezwykle elastyczne, co pozwala na sklejanie nawet najbardziej fantazyjnych pierogowych brzegów. Dodatkowo, zanim przejdziemy do lepienia pierogów, warto odstawić ciasto minimum na 10 minut pod bawełnianą ściereczkę. Jaki farsz do ciasta na pierogi Magdy Gessler? Przepis na ciasto na pierogi Magdy Gessler świetnie sprawdzi się do różnych rodzajów farszu. Pysznie smakować będzie z dodatkiem mięsa, grzybów, sera twarogowe z ziemniakami, czy szpinaku. Warto pokusić się także o przygotowanie pierogów na słodko, na przykład z owocami sezonowymi lub słodkim twarożkiem.
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 223
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 345
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 496
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 223
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 345
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 496
Składniki
Mąkę przesiej przez sito na stolnicę. W górce białego proszku zrób mały dołek i wlej tam połowę wody. Szybko zagnieć ciasto. Stopniowo dolewaj resztę wody i zagniataj.
Ciasto musi być sprężyste i nie kleić się do rąk. Jeśli jest zbyt suche, dolej trochę wody. Jeżeli zbyt lepkie - dosyp mąki. Zagniecione ciasto odstaw zawinięte w ściereczkę na ok. 10 minut. Przykryj je gorącą miską lub garnkiem.
Gotowe ciasto rozwałkuj cienko i zrób pierogi z ulubionym farszem, np. mięsnym. Pycha!