Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrośnie czy nie wrośnie? Oto jest pytanie. Fani pizzy dobrze wiedzą, że sekret tej potrawy tkwi w cieście. Najlepsze jest takie, które po zagnieceniu odpoczywa sobie co najmniej godzinę w ciepłym miejscu, by podwoić swoją objętość. Nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić ciasto, które tuż po rozwałkowaniu i dodaniu ulubionych składników od razu wyląduje w piekarniku. Jest jeden warunek - przepis na cisto na pizzę bez wyrastania musi dobry i sprawdzony. A taki właśnie jest ten. Wypróbujesz?
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36824
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36824
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicy. Dodaj sól, cukier, drożdże i wymieszaj. Do suchych składników wlej letnią wodę i dokładnie ugniataj do momentu, aż ciasto zacznie odchodzić od dłoni. Następnie dodaj 2 łyżki oliwy i ponownie ugniataj, aż ciasto będzie miękkie i elastyczne.
Rozwałkuj ciasto na ulubioną grubość. Przełóż na blachę i wyłóż składniki, które przygotowała/eś. Pizzę wstaw do rozgrzanego do 220 st. piekarnika i piecz ok. 10 minut.