Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrośnie czy nie wrośnie? Oto jest pytanie. Fani pizzy dobrze wiedzą, że sekret tej potrawy tkwi w cieście. Najlepsze jest takie, które po zagnieceniu odpoczywa sobie co najmniej godzinę w ciepłym miejscu, by podwoić swoją objętość. Nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić ciasto, które tuż po rozwałkowaniu i dodaniu ulubionych składników od razu wyląduje w piekarniku. Jest jeden warunek - przepis na cisto na pizzę bez wyrastania musi dobry i sprawdzony. A taki właśnie jest ten. Wypróbujesz?
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 241
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1498
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25114
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 241
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1498
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25114
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicy. Dodaj sól, cukier, drożdże i wymieszaj. Do suchych składników wlej letnią wodę i dokładnie ugniataj do momentu, aż ciasto zacznie odchodzić od dłoni. Następnie dodaj 2 łyżki oliwy i ponownie ugniataj, aż ciasto będzie miękkie i elastyczne.
Rozwałkuj ciasto na ulubioną grubość. Przełóż na blachę i wyłóż składniki, które przygotowała/eś. Pizzę wstaw do rozgrzanego do 220 st. piekarnika i piecz ok. 10 minut.