Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrośnie czy nie wrośnie? Oto jest pytanie. Fani pizzy dobrze wiedzą, że sekret tej potrawy tkwi w cieście. Najlepsze jest takie, które po zagnieceniu odpoczywa sobie co najmniej godzinę w ciepłym miejscu, by podwoić swoją objętość. Nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić ciasto, które tuż po rozwałkowaniu i dodaniu ulubionych składników od razu wyląduje w piekarniku. Jest jeden warunek - przepis na cisto na pizzę bez wyrastania musi dobry i sprawdzony. A taki właśnie jest ten. Wypróbujesz?
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 309
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2248
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2866
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 638
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 309
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2248
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2866
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 638
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicy. Dodaj sól, cukier, drożdże i wymieszaj. Do suchych składników wlej letnią wodę i dokładnie ugniataj do momentu, aż ciasto zacznie odchodzić od dłoni. Następnie dodaj 2 łyżki oliwy i ponownie ugniataj, aż ciasto będzie miękkie i elastyczne.
Rozwałkuj ciasto na ulubioną grubość. Przełóż na blachę i wyłóż składniki, które przygotowała/eś. Pizzę wstaw do rozgrzanego do 220 st. piekarnika i piecz ok. 10 minut.