Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od kolegi, który spędził wiele lat we Włoszech ( dzięki Krzysiu). Nie wiem czy to przepis jedyny słuszny ale na pewno pyszny.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21543
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 321
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 434
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21543
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 321
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 434
Składniki
Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie.
Do przesianej mąki dodać sól, wodę z drożdżami i olej. Wymieszać i zagnieść- ciasto ma być nie bardzo twarde wręcz kleiste.
Od razu podzielić na 3 części ( wyjdą 3 pizze średnicy ok.30 cm) i wałkować podsypując mąką- blaty gotowe. Przy tym przepisie nie czekamy aż nam coś urośnie :) Jeszcze jedna "włoska" rada: ser do pizzy podzielcie na dwie części i jedną z nich wysypcie bezpośrednio na sos,którym posmarowaliście ciasto , potem wybrane dodatki i na wierzch reszta sera - ma to sens.