Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od kolegi, który spędził wiele lat we Włoszech ( dzięki Krzysiu). Nie wiem czy to przepis jedyny słuszny ale na pewno pyszny.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie.
Do przesianej mąki dodać sól, wodę z drożdżami i olej. Wymieszać i zagnieść- ciasto ma być nie bardzo twarde wręcz kleiste.
Od razu podzielić na 3 części ( wyjdą 3 pizze średnicy ok.30 cm) i wałkować podsypując mąką- blaty gotowe. Przy tym przepisie nie czekamy aż nam coś urośnie :) Jeszcze jedna "włoska" rada: ser do pizzy podzielcie na dwie części i jedną z nich wysypcie bezpośrednio na sos,którym posmarowaliście ciasto , potem wybrane dodatki i na wierzch reszta sera - ma to sens.