Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które zrobicie sami w domu w kilka minut.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 98
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 120
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 98
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 120
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól. Do kubka wlewamy ciepłą wodę i rozpuszczamy drożdże z cukrem. Następnie wlewamy zawartość kubka do miski z mąką i mieszamy łyżką lub wyrabiamy ręcznie. Ciasto zagniatamy aż będzie jednolite i pod przykryciem odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Ciasto po schłodzeniu wolniej rośnie i lepiej się formuje na blacie bez pomocy wałka do ciasta, a pizza wygląda i smakuje jak z pizzerii. Pizzę pieczemy ok 10 minut od rozgrzanego piekarnika w 250-300 stopniach, wszystko zależy od waszego piekarnika, ale im wyższa temperatura tym lepiej. Piekarnik powinien być nastawiony na góra dól. Gotowe !!! Smacznego !!!