Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które zrobicie sami w domu w kilka minut.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól. Do kubka wlewamy ciepłą wodę i rozpuszczamy drożdże z cukrem. Następnie wlewamy zawartość kubka do miski z mąką i mieszamy łyżką lub wyrabiamy ręcznie. Ciasto zagniatamy aż będzie jednolite i pod przykryciem odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Ciasto po schłodzeniu wolniej rośnie i lepiej się formuje na blacie bez pomocy wałka do ciasta, a pizza wygląda i smakuje jak z pizzerii. Pizzę pieczemy ok 10 minut od rozgrzanego piekarnika w 250-300 stopniach, wszystko zależy od waszego piekarnika, ale im wyższa temperatura tym lepiej. Piekarnik powinien być nastawiony na góra dól. Gotowe !!! Smacznego !!!