Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 2461
Dodano: 09.09.2017
Odsłon: 1318
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ciecierzycę wsypujemy do miski,zalewamy wodą tak ok.5cm nad cieciorką i zostawiamy na całą noc.Po tym czasie napęczniałą ciecierzycę płukamy,wsypujemy do garnka ,zalewamy wodą i gotujemy ok.1 godziny.
Ciecierzyca po ugotowaniu z zewnatrz jest twardawa ale w środku mięciutka.
Następnie w osobnym garnku podsmażamy cebulę,dodajemy pokrojoną kiełbasę,dodajemy także przepuszczony przez praskę czosnek oraz marchewkę pokrojoną w cieniutkie plastry.Wlewamy trochę wody i dusimy.Gdy ciecierzyca się ugotuje dodajemy ją do kiełbaski wsypujemy przyprawy,ziele angielskie,listek laurowy i zagotowujemy.Gotujemy jeszcze przez ok.10-15 min.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy.
W pół szklanki wody rozpuszczamy czubatą łyżkę mąki,wlewamy do naszej potrawy,mieszamy czekamy aż się zagotuje,doprawiamy jeszcze do smaku i wyłączamy.
Nasze danie gotowe
SMACZNEGO!!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)