Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciecierzyca po bretońsku

Ciecierzyca po bretońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2307 Ocena: 51223

Dodano:

Odsłon: 11264

Kolejny raz postanowiliśmy urozmaicić nasze menu. Proste i szybkie danie, a jakie smaczne! Koniecznie musicie skosztować.

Składniki

  • 200 g boczku wędzonego
  • 2 puszki ciecierzycy
  • 2 pętka kiełbasy śląskiej
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • pieprz cayenne
  • majeranek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciecierzyca po bretońsku

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w półplasterki i razem z posiekaną cebulą, przysmażamy w garnku.
    Dodajemy posiekany czosnek, smażymy przez chwilę, dodajemy passatę i szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez 5 min.
    Następnie dodajemy ciecierzycę, dusimy przez chwilkę, do smaku doprawiamy cukrem, pieprzem cayenne, solą, pieprzem, majerankiem.
    Podajemy z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 17 stycznia 2018 Garnek cudo,a jedzonko w nim jeszcze cudniejsze...pychaaaa:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 16 stycznia 2018 oj zjadłoby się idę pobuszować po szafkach w poszukiwaniu produktów Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 stycznia 2018 Dawaj tu do nas ten garnek, jakoś sobie we trójkę z nim poradzimy ;)
Takie dania są zawsze pyszne, super :D
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń