Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały kotlet po prostu, możemy również przyrządzić go z cielęciny lub schabu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 857
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 51
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2114
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4119
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 857
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 51
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2114
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4119
Składniki
Filety rozbijamy dość cienko, uważajmy by nie porobić dziur, możemy się wspomóc folią lub delikatnie rozbijać zwilżonym tłuczkiem. Posypujemy solą, czarnym pieprzem, odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie na połowie kotleta układamy kolejno: plaster szynki, plaster sera, a na końcu znów plaster szynki. UWAGA: Wędlinę i ser trzeba dociąć by pasowały do połowy kotleta, jednocześnie zostawiając około 0,5 cm wolnej przestrzeni przy brzegach, zapobiegnie to wydostaniu się sera podczas smażenia. Kotleta składamy na pół, panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanych jajach, a na końcu obficie w tartej bułce. Smażymy (na oleju) na małym ogniu pod przykryciem z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami, smacznego !