Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały kotlet po prostu, możemy również przyrządzić go z cielęciny lub schabu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1171
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420690
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1171
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420690
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1830
Składniki
Filety rozbijamy dość cienko, uważajmy by nie porobić dziur, możemy się wspomóc folią lub delikatnie rozbijać zwilżonym tłuczkiem. Posypujemy solą, czarnym pieprzem, odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie na połowie kotleta układamy kolejno: plaster szynki, plaster sera, a na końcu znów plaster szynki. UWAGA: Wędlinę i ser trzeba dociąć by pasowały do połowy kotleta, jednocześnie zostawiając około 0,5 cm wolnej przestrzeni przy brzegach, zapobiegnie to wydostaniu się sera podczas smażenia. Kotleta składamy na pół, panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanych jajach, a na końcu obficie w tartej bułce. Smażymy (na oleju) na małym ogniu pod przykryciem z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami, smacznego !