Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś innego ale warto zrobić , pyszny sos z dodatkiem warzyw, po upieczeniu jak ktoś woli można przechylić cukierek i wyjąć zawartość ;-)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84888
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2200
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9781
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3524
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6882
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84888
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2200
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9781
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3524
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6882
Składniki
1. Fileta kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
3. Do garnka wkładamy wszystkie warzywa oprócz cebuli, zalewamy wodą i z dodatkiem soli gotujemy.
4. Po ugotowaniu odlewamy wodę i wkładamy warzywa do miseczki.
5. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw.
6. Składniki w misce mieszamy z serem mascarpone.
7. Papier do pieczenia zwijamy w kształt cukierka.
8. Do papierowego cukierka wkładamy najpierw kurczaka.
9. Następnie warzywa.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch każdego cukierka.
11. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 12. Danie gotowe. 13. Smacznego.