Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomysł na zapiekane cukinie z kaszą i warzywami. Takie „zapiekanki” mogą być dodatkiem do mięsa lub być samodzielnym, wegetariańskim, daniem. Wyjdzie lekko, zdrowo i smacznie!
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5558
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5558
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Cukinie umyć, odciąć końce i przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć miąższ.
Kaszę ugotować według wskazówek zawartych na opakowaniu, przestudzić.
Marchew obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki.
Pomidorowa wraz z miąższem cukinii pokroić w drobną kostkę dodać do marchewki.
Ser zatrzeć na tarce o grubych oczkach, połowę przełożyć do warzyw, resztą odstawić.
Do warzyw i sera dodać kaszę oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym.
Cukinie lekko doprawić sola i pieprzem. Gotowym farszem wypełnić każdą połówkę cukinii. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 30-35 minut w temperaturze 180°C, po czym posypać pozostałym startym żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 minut.