Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana kurczakiem to świetny pomysł na letni obiad, który przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Aromatyczne połączenie mięsa, pomidorów, papryki i ziół sprawia, że potrawa bardzo często będzie gościć na twoim stole.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12722
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4134
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42996
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 376
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12722
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4134
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42996
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 376
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Składniki
Cukinie umyj i przedziel wzdłuż na pół. Wydrąż połówki za pomocą łyżeczki. Miąższ odłóż na bok, a nasiona wyrzuć. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Paprykę i pomidory umyj i pokrój w średniej wielkości kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i smaż ją do zeszklenia. Dodaj mięso i paprykę. Całość trzymaj na ogniu jeszcze przez ok. 5 minut, cały czas mieszając, aż mielone straci swój surowy kolor.
Dodaj drobno posiekany miąższ z cukinii i drobno posiekany czosnek. Smaż przez 2 minuty i przełóż farsz do miski.
Do miski wsyp bułkę tartą i dodaj lekko rozbełtane jajko. Dobrze wymieszaj, a następnie dołóż pomidory oraz ok. ¾ obu rodzajów serów. Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami. Ponownie przemieszaj.
W naczyniu żaroodpornym ułóż połówki cukinii i wypełnij je przygotowanym farszem. Posyp je pozostałym serem. Do naczynia wlej ok. 100 ml gorącej wody.
Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 st. Celsjusza i piecz przez 35-40 minut. Cukinię faszerowaną kurczakiem wyjmij i podawaj od razu po przygotowaniu, udekorowaną siekaną natką pietruszki.