Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekana cukinia,super na obiad lub kolację:)źródło:wizaż.pl
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 799
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
Cukinię umyć,przekroić na pół,odciąć końcówki i wydrążyć miękką część miąższu(nie wyrzucać).
Cebulkę posiekać i delikatnie zrumienić,dodać pokrojone pieczarki i razem smażyć kilka minut,następnie przełożyć do jakiegoś naczynia. Na tą samą patelnię wrzucić zmiażdżony czosnek i mięso mielone ,cały czas mieszając dobrze podsmażyć.
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i częściowo wydrążony miąższ z cukinii.Chwilkę razem poddusić,dodać usmażone wcześniej pieczarki,natkę pietruszki i dobrze doprawić(ja dodaję mnóstwo pieprzu).
Cukinię faszerować mięskiem i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. 5 minut przed końcem pieczenia posypać serem żółtym.Podawać gorącą posypaną natką pietruszki.