Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekana cukinia,super na obiad lub kolację:)źródło:wizaż.pl
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Cukinię umyć,przekroić na pół,odciąć końcówki i wydrążyć miękką część miąższu(nie wyrzucać).
Cebulkę posiekać i delikatnie zrumienić,dodać pokrojone pieczarki i razem smażyć kilka minut,następnie przełożyć do jakiegoś naczynia. Na tą samą patelnię wrzucić zmiażdżony czosnek i mięso mielone ,cały czas mieszając dobrze podsmażyć.
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i częściowo wydrążony miąższ z cukinii.Chwilkę razem poddusić,dodać usmażone wcześniej pieczarki,natkę pietruszki i dobrze doprawić(ja dodaję mnóstwo pieprzu).
Cukinię faszerować mięskiem i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. 5 minut przed końcem pieczenia posypać serem żółtym.Podawać gorącą posypaną natką pietruszki.