Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna cukinia z wyjątkowym nadzieniem. To doskonały pomysł na obiad, ale nie tylko.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5664
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36095
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5664
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36095
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Składniki
Cukinie myjemy, przecinamy na dwie długie połowy i wydrążamy środek, aby powstały nam korytka. Na oleju podsmażamy cebulę, pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę i dodajemy mięso, następnie dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku przyprawą do mięsa mielonego, dusimy około 15-20 min. Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, dodajemy do mięsa. Przygotowanym farszem nadziewamy cukinie, posypujemy startym serem, układamy podsmażone plasterki pieczarek, kawałki papryki, posypujemy przyprawa do pizzy i układamy na blaszce. Zapiekamy około 35- 45 min w temp 180-190 stopni, aż ser nam się zarumieni. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszej cukinii. Do farszu możemy również dodać trochę startego sera.