Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna cukinia z wyjątkowym nadzieniem. To doskonały pomysł na obiad, ale nie tylko.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2285
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1298
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Cukinie myjemy, przecinamy na dwie długie połowy i wydrążamy środek, aby powstały nam korytka. Na oleju podsmażamy cebulę, pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę i dodajemy mięso, następnie dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku przyprawą do mięsa mielonego, dusimy około 15-20 min. Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, dodajemy do mięsa. Przygotowanym farszem nadziewamy cukinie, posypujemy startym serem, układamy podsmażone plasterki pieczarek, kawałki papryki, posypujemy przyprawa do pizzy i układamy na blaszce. Zapiekamy około 35- 45 min w temp 180-190 stopni, aż ser nam się zarumieni. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszej cukinii. Do farszu możemy również dodać trochę startego sera.