Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka cukinia to doskonały pomysł na obiad, ale nie tylko.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Cukinie myjemy, przecinamy na dwie długie połowy i wydrążamy środek, aby powstały nam korytka. Na oleju podsmażamy cebulę i dodajemy mięso, następnie dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku, dusimy około 15-20 min. Na drugiej patelni podsmażamy szpinak z czosnkiem, następnie dodajemy do mięsa i wszystko mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy cukinie i układamy na blaszce. Na górę układamy plasterki mozzarelli. Zapiekamy około 30- 40 min w temp 180-190 stopni, aż ser nam się zarumieni. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszej cukinii. Do farszu możemy również dodać trochę startego sera.