Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka cukinia to doskonały pomysł na obiad, ale nie tylko.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 230
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 137
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28006
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 230
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 137
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28006
Składniki
Cukinie myjemy, przecinamy na dwie długie połowy i wydrążamy środek, aby powstały nam korytka. Na oleju podsmażamy cebulę i dodajemy mięso, następnie dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku, dusimy około 15-20 min. Na drugiej patelni podsmażamy szpinak z czosnkiem, następnie dodajemy do mięsa i wszystko mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy cukinie i układamy na blaszce. Na górę układamy plasterki mozzarelli. Zapiekamy około 30- 40 min w temp 180-190 stopni, aż ser nam się zarumieni. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszej cukinii. Do farszu możemy również dodać trochę startego sera.