Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka cukinia to doskonały pomysł na obiad, ale nie tylko.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7544
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 33
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257548
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7544
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 33
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257548
Składniki
Cukinie myjemy, przecinamy na dwie długie połowy i wydrążamy środek, aby powstały nam korytka. Na oleju podsmażamy cebulę i dodajemy mięso, następnie dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku, dusimy około 15-20 min. Na drugiej patelni podsmażamy szpinak z czosnkiem, następnie dodajemy do mięsa i wszystko mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy cukinie i układamy na blaszce. Na górę układamy plasterki mozzarelli. Zapiekamy około 30- 40 min w temp 180-190 stopni, aż ser nam się zarumieni. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszej cukinii. Do farszu możemy również dodać trochę startego sera.