Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane mięsem cukinie zaspokoją każdy, nawet największy głód. Przekonajcie się sami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, przekrawamy po długości na pół i wydrążamy środek. Następnie solimy i układamy na wysmarowanej olejem blasze skórką do dołu. Przygotowujemy farsz. Dokładnie mieszamy ze sobą ugotowany wcześniej ryż, surowe mięso mielone i przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodką i ostrą paprykę. Farszem napełniamy cukinie, na których wierzch układamy pokrojone w drobną kostkę pomidory. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20 min. temp. 180 st. Po tym czasie układamy na nich plastry żółtego sera i zapiekamy kolejne 10 min.