Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane mięsem cukinie zaspokoją każdy, nawet największy głód. Przekonajcie się sami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12281
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13044
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5232
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12281
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13044
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5232
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, przekrawamy po długości na pół i wydrążamy środek. Następnie solimy i układamy na wysmarowanej olejem blasze skórką do dołu. Przygotowujemy farsz. Dokładnie mieszamy ze sobą ugotowany wcześniej ryż, surowe mięso mielone i przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodką i ostrą paprykę. Farszem napełniamy cukinie, na których wierzch układamy pokrojone w drobną kostkę pomidory. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20 min. temp. 180 st. Po tym czasie układamy na nich plastry żółtego sera i zapiekamy kolejne 10 min.