Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane mięsem cukinie zaspokoją każdy, nawet największy głód. Przekonajcie się sami.
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 133
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 348
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44836
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 133
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 348
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44836
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, przekrawamy po długości na pół i wydrążamy środek. Następnie solimy i układamy na wysmarowanej olejem blasze skórką do dołu. Przygotowujemy farsz. Dokładnie mieszamy ze sobą ugotowany wcześniej ryż, surowe mięso mielone i przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodką i ostrą paprykę. Farszem napełniamy cukinie, na których wierzch układamy pokrojone w drobną kostkę pomidory. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20 min. temp. 180 st. Po tym czasie układamy na nich plastry żółtego sera i zapiekamy kolejne 10 min.