Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana świeżymi warzywami z kaszą jęczmienną to propozycja na bezmięsny obiad lub kolację.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54063
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 433
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5231
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54063
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 433
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5231
Składniki
Cukinię należy obrać, przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona oraz miąższ, zostawić ok 1cm warstwy cukinii. Miąższ zachować. Cukinię doprawić solą i pieprzem, zapiec przez 15 minut w 180oC.
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić pokrojony w plasterki czosnku oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dodać pokrojone pomidory, miąższ z cukinii oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Następnie dodać wszystkie przyprawy w proszku. Smażyć przez ok 5 minut.
Kaszę jęczmienną ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie dodać do smażonych warzyw. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz wyłożyć do wgłębień cukinii, wierzch posypać startym serem. Zapiec przez ok 15 minut w 180oC. Po upieczeniu ozdobić liśćmi świeżego szpinaku.