Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana świeżymi warzywami z kaszą jęczmienną to propozycja na bezmięsny obiad lub kolację.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118787
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8710
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3179
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2554
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118787
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8710
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3179
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2554
Składniki
Cukinię należy obrać, przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona oraz miąższ, zostawić ok 1cm warstwy cukinii. Miąższ zachować. Cukinię doprawić solą i pieprzem, zapiec przez 15 minut w 180oC.
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić pokrojony w plasterki czosnku oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Po chwili dodać pokrojone pomidory, miąższ z cukinii oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Następnie dodać wszystkie przyprawy w proszku. Smażyć przez ok 5 minut.
Kaszę jęczmienną ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie dodać do smażonych warzyw. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz wyłożyć do wgłębień cukinii, wierzch posypać startym serem. Zapiec przez ok 15 minut w 180oC. Po upieczeniu ozdobić liśćmi świeżego szpinaku.