Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
propozycja na piątkowy obiad:-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Cukinie umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół, wydrążyć środek. Marchew obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Cebule obrać, pokroić drobniej. Paprykę pokroić w małą kostkę. pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, smażyć marchew, cebulę na końcu dodać paprykę i pomidory. Ryż podsmażyć na złoto na łyżce oleju, jak będzie złoty dolać szklankę wody i kostkę rosołową (warzywną jak kto woli). Gotować do miękkości, w razie potrzeby dolewać po odrobinie wody aby ryż wszytko wpił. Dodać do warzyw, doprawić solą, pieprzem lub ziarenkami smaku. Na cukinie nakładamy farsz. Zapiekamy 20 minut w naczyniu żaroodpornym (jeśli nie mamy to blaszke przykrywany folią.) Po tym czasie posypujemy startą mozzarellą. i zapiekamy jeszcze ok 15 minut. SMACZNEGO!:-)