Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-06-2023
Cukinia Faszerowana Z Mięsem Mielonym - to nowoczesna i kusząca wersja cukinii. Tak, dodatek mięsa podkreśla smak cukinii oraz podkreśla jej aromat. Sprawdź, jak zrobić idealną cukinie!! Zapraszamy do gotowania i dzielenia się swoimi opiniami pod filmem. W tym przepisie pokażemy Ci, jak zrobić pyszną cukinię z mięsem mielonym. Ten przepis jest łatwy do wykonania i zaowocuje pyszną i soczystą cukinią! Chcesz spróbować? To idealny przepis na Lato:D.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 727
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 707
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 406
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 727
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 707
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 406
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej:) zachęcam również do oglądania i subskrybowania mojego kanału kulinarnego na Youtube - Gotuj z klasą Składniki: -1 cukinia -200g cebuli w kostkę -3 ząbki czosnku -100gpomodorków koktajlowych -1 łyżka przecieru pomidorowego -300g mięsa mielonego ( mieszanego) -15g świeżej bazylii -5g świeżego rozmarynu -1 mozarella pokrojona w kostkę -sól i pieprz do smaku Przygotowanie: -Zaczynamy od przekrojenia cukini wzdłuż przez środek i wydłubaniu wnętrza. -2 części cukini zapiekamy krótko na patelni - solimy pieprzymy wnętrze i przygotowujemy farsz. Farsz: -cebulę, czosnek, pomidorki zesmażamy na patelni i dodajemy przecier pomidorowy oraz mięso. -Po ugotowaniu dodajemy świeżą bazylię oraz rozmaryn Wypełniamy cukinię farszem i układamy z wierzchu mozarellą Pieczemy 12 min. w temp. 180 stopni celcjusza. Gotowe:)