Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia po rumuńsku to ciekawa propozycja na zaserwowanie tego niby klasycznego i zwykłego warzywa. Danie jest niezwykle wyraziste, aromatyczne, pełne ziół i smaku umami. Liście mięty dodają świeżości i ciekawego aromatu. Taka cukinia będzie idealnie rozgrzewała jesienią czy zimą.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424826
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10653
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4754
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424826
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10653
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4754
Składniki
Przygotuj nadzienie. Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu i podsmaż drobno posiekaną cebulę z ryżem, aż cebula zmięknie i nabierze złotego koloru.
Dodaj wołowinę i smaż przez kolejne 10 minut lub do momentu zrumienienia, często mieszając.
Odstaw do ostygnięcia, a następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj całość do połączenia.
Przygotuj cukinie. Cukinie możesz obrać, ale nie musisz. Pokrój je na 2 części i delikatnie wydrąż pestki oraz odrobinę miąższu, tworząc puste rurki. Napełnij je szczelnie farszem z mielonego mięsa i odstaw.
Bulion doprowadź do wrzenia w dużym i szerokim garnku. Dodaj przecier pomidorowy i połóż faszerowane cukinie na sosie. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj danie na wolnym ogniu przez 15 minut.
Zdejmij garnek z ognia i wlej ocet. Wymieszaj.
Cukinię po rumuńsku podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu, lekko odcedzone z sosu. Ten możesz lekko zagęścić i wykorzystać do zaserwowania warzywa.