Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować ją z ryżem, ziemniakami, jako sos do makaronu (także w formie makaronowej zapiekanki pod beszamelem) lub farsz do naleśników.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2191
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4701
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 58
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2191
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4701
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 58
Składniki
Umyj cukinię i pokrój na 4 słupki, a następnie na mniejsze cząstki. Zasyp solą. Odłóż na kwadrans.
Obierz cebulę i czosnek. Posiekaj osobno. Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Podsmaż cebulę na oliwie. Po chwili dodaj marchewkę, a następnie czosnek i cukinię. Usmaż do miękkości cukinii. Zdejmij warzywa z patelni.
Roztop na patelni, na której smażyły się warzywa, masło klarowane. Wysmaż na nim mięso mielone. Gdy się zarumieni, wlej na patelnię bulion. Dodaj sproszkowane papryki (słodką, wędzoną, chili) i duś mięso do odparowania bulionu.
Z powrotem przełóż na patelnię warzywa. Wlej passatę pomidorową, dodaj zioła. Wymieszaj wszystkie składniki. Duś na wolnym ogniu przez około 15-20 minut. Pod koniec dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem oprósz startym parmezanem.