Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinie faszerowane mięsem

Cukinie faszerowane mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 112

Dodano:

Odsłon: 463

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska.Dania na każdą okazję".Mam nadzieję, że zasmakuje Wam tak jak mojej rodzinie.

Składniki

  • 4 małe cukinie
  • 200g mięsa mielonego wieprzowina lub baranina
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka tartej bułki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka pokrojonego koperku
  • 200ml bulionu
  • Sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Miąższ zachować.

  2. Cebulę obrać pokroić w drobną kosteczkę. Miąższ cukinii posiekać i podsmażyć razem z cebulką na 1 łyżce masła. Dodać tartą bułkę i koperek. Wymieszać i lekko przestudzić.

  3. Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, solą i pieprzem. Nadziać połówki cukinii farszem ułożyć w formie do zapiekania podlać bulionem, włożyć 1 łyżkę masła. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń