Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska.Dania na każdą okazję".Mam nadzieję, że zasmakuje Wam tak jak mojej rodzinie.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 251
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 219
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 251
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 219
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Miąższ zachować.
Cebulę obrać pokroić w drobną kosteczkę. Miąższ cukinii posiekać i podsmażyć razem z cebulką na 1 łyżce masła. Dodać tartą bułkę i koperek. Wymieszać i lekko przestudzić.
Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, solą i pieprzem. Nadziać połówki cukinii farszem ułożyć w formie do zapiekania podlać bulionem, włożyć 1 łyżkę masła. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.