Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska.Dania na każdą okazję".Mam nadzieję, że zasmakuje Wam tak jak mojej rodzinie.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 274
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2385
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 274
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2385
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Miąższ zachować.
Cebulę obrać pokroić w drobną kosteczkę. Miąższ cukinii posiekać i podsmażyć razem z cebulką na 1 łyżce masła. Dodać tartą bułkę i koperek. Wymieszać i lekko przestudzić.
Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, solą i pieprzem. Nadziać połówki cukinii farszem ułożyć w formie do zapiekania podlać bulionem, włożyć 1 łyżkę masła. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.