Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska.Dania na każdą okazję".Mam nadzieję, że zasmakuje Wam tak jak mojej rodzinie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12269
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13022
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5177
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12269
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13022
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5177
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Miąższ zachować.
Cebulę obrać pokroić w drobną kosteczkę. Miąższ cukinii posiekać i podsmażyć razem z cebulką na 1 łyżce masła. Dodać tartą bułkę i koperek. Wymieszać i lekko przestudzić.
Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, solą i pieprzem. Nadziać połówki cukinii farszem ułożyć w formie do zapiekania podlać bulionem, włożyć 1 łyżkę masła. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.