Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska.Dania na każdą okazję".Mam nadzieję, że zasmakuje Wam tak jak mojej rodzinie.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 33
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 44
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 46
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 48
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 33
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 33
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 44
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 46
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 48
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 33
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Miąższ zachować.
Cebulę obrać pokroić w drobną kosteczkę. Miąższ cukinii posiekać i podsmażyć razem z cebulką na 1 łyżce masła. Dodać tartą bułkę i koperek. Wymieszać i lekko przestudzić.
Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, solą i pieprzem. Nadziać połówki cukinii farszem ułożyć w formie do zapiekania podlać bulionem, włożyć 1 łyżkę masła. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.