Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zdrowy i szybki przepis. Warto zrobić tę potrawę, ponieważ można ją kształtować zgodnie ze swoim smakiem, polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Cukinię obieramy ze skóry, kroimy na grubsze krążki. Z obu stron solimy i pieprzymy.
Pomidory myjemy, kroimy na grubsze krążki. Solimy, pieprzymy oraz dodajemy majranek.
Kulki sera kroimy na plastry, solimy i dodajemy ulubione zioła.
Na patelnie wlewamy olej rozgrzewamy i kładziemy krążki cukinii, smażymy z jednej i drugiej strony.
Jak już cukinia jest miękka kładziemy na nią plastry sera. Czekamy aż troszeczkę się rozpuści.
Następnie na cukinię i ser kładziemy krążki pomidorów z ziołami. Przykrywamy patelnię przykrywką i zmniejszamy ogień pod patelnią. Smażymy około 5-10 minut.
Jak ser już jest rozpuszczony, a pomidor otoczony serem wykładamy krążki na półmisek i ozdabiamy listkami bazylii oraz kroplami oliwy z oliwek. Smacznego