Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnego placka po węgiersku
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1539
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1159
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 114
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 233
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1539
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1159
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 114
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 233
Składniki
Gulasz: Posiekaj cebulę i czosnek, paprykę na paski. Mięso posól, oprósz pieprzem. W garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso, smaż przez 4 minuty mieszając od czasu do czasu, dodaj cebulę, smaż jeszcze 4 minuty, wrzuć czosnek, paprykę, duś przez 5 minut. Wlej przecier, dodaj keczup, 3 szklanki wody, 5 ziarenek pieprzu, liście i ziele. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 1,5 godziny. Placek : Cukinię obierz, zetrzyj na tarce na grubych oczkach, dodaj jajka, mąkę, sól, pieprz. Wszystko razem wymieszaj. Rozgrzej tłuszcz na patelni, wylej porcję ciasta i rozprowadź na brzegi (placek ma być gruby i trochę mniejszy od naleśnika). Smaż z dwóch stron na średnim ogniu. Na połowie placka wyłóż gulasz i złóż na pół. Smacznego =)