Do góry

Dania główne Przepis na:

curry z ciecierzycą

curry z ciecierzycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 170 Ocena: 1266

Dodano:

Odsłon: 1560

szybkie i łatwe do zrobienia

Składniki

  • ciecierzyca z puszki - 600 g (po odsączeniu)
  • mleko kokosowe - 1 puszka
  • krojone pomidory - 400 g
  • przyprawa garam masala - 1 łyżka
  • czerwona cebula - 1 szt
  • czosnek - 2-3 ząbki
  • papryczka chili - 1 szt
  • olej kokosowy - 1 łyżka
  • kolendra - pół pęczka
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
curry z ciecierzycą

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka,dodać plasterki czosnku, posiekaną papryczkę chili i przyprawę garam masala. Podsmażyć razem na rozgrzanym oleju kokosowym.

  2. Następnie dodać pomidory, ciecierzycę i mleko kokosowe, doprawić solą, gotować na małym ogniu około 10 minut.

  3. Podawać z ryżem i posiekaną kolendrą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń