Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromtyczne i sycące curry z ciecierzycy ze szpinakiem
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 59
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1973
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 582
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 59
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1973
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 582
Składniki
Cebule pokroić w kawałki, imbir zetrzeć, czosnek drobno posiekać. W garnku o grubym dnie, albo w wysokiem przykrywanej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć ok 3 minut.
Dodać czosnek, imbir, smażyć minutę, dodać przyprawy i wszystko zamieszać, podsmażyć chwilę aż zaczną intensywnie pachnieć. Dodać pomidory i ciecierzycę i ok pół szklanki wody, gotować ok 10 minut.
Wlać mleko kokosowe, poczekać aż się zagotuje, wrzucić szpinak i gotować chwilę aż zmięknie. Doprawić solą, cukrem i sokiem z limonki. Podawać z ryżem