Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to idealne danie na jesienną niepogodę, bo w curry bazą są przyprawy, rozgrzewające przyprawy. Podstawowe z nich to kurkuma, imbir, kozieradka, czosnek, cynamon, ostra papryka. Taki zestaw rozgrzeje niejeden wychłodzony organizm.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4762
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4200
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4762
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4200
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin by napęczniała. Namoczoną fasole gotujemy do miękkości w świeżej wodzie.
Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawy, grubo pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy często mieszając by przyprawy się nie przypaliły. Kabaczka obieramy, kroimy na duże kawałki i dorzucamy na patelnię, wlewamy wodę, dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach imbir i mleko kokosowe. Gotujemy pod przykryciem aż kabaczek się rozpadnie. Następnie dodajemy ugotowaną fasolę i szpinak, chwilę gotujemy. Podajemy z kaszą, ryżem bądź solo.