Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to idealne danie na jesienną niepogodę, bo w curry bazą są przyprawy, rozgrzewające przyprawy. Podstawowe z nich to kurkuma, imbir, kozieradka, czosnek, cynamon, ostra papryka. Taki zestaw rozgrzeje niejeden wychłodzony organizm.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1561
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 855
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1561
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 855
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin by napęczniała. Namoczoną fasole gotujemy do miękkości w świeżej wodzie.
Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawy, grubo pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy często mieszając by przyprawy się nie przypaliły. Kabaczka obieramy, kroimy na duże kawałki i dorzucamy na patelnię, wlewamy wodę, dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach imbir i mleko kokosowe. Gotujemy pod przykryciem aż kabaczek się rozpadnie. Następnie dodajemy ugotowaną fasolę i szpinak, chwilę gotujemy. Podajemy z kaszą, ryżem bądź solo.