Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to idealne danie na jesienną niepogodę, bo w curry bazą są przyprawy, rozgrzewające przyprawy. Podstawowe z nich to kurkuma, imbir, kozieradka, czosnek, cynamon, ostra papryka. Taki zestaw rozgrzeje niejeden wychłodzony organizm.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4849
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12640
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3174
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 923
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4849
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12640
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3174
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 923
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin by napęczniała. Namoczoną fasole gotujemy do miękkości w świeżej wodzie.
Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawy, grubo pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy często mieszając by przyprawy się nie przypaliły. Kabaczka obieramy, kroimy na duże kawałki i dorzucamy na patelnię, wlewamy wodę, dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach imbir i mleko kokosowe. Gotujemy pod przykryciem aż kabaczek się rozpadnie. Następnie dodajemy ugotowaną fasolę i szpinak, chwilę gotujemy. Podajemy z kaszą, ryżem bądź solo.