Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Curry to idealne danie na jesienną niepogodę, bo w curry bazą są przyprawy, rozgrzewające przyprawy. Podstawowe z nich to kurkuma, imbir, kozieradka, czosnek, cynamon, ostra papryka. Taki zestaw rozgrzeje niejeden wychłodzony organizm.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 124
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 755
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 124
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 755
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin by napęczniała. Namoczoną fasole gotujemy do miękkości w świeżej wodzie.
Na patelni z grubym dnem rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawy, grubo pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy często mieszając by przyprawy się nie przypaliły. Kabaczka obieramy, kroimy na duże kawałki i dorzucamy na patelnię, wlewamy wodę, dodajemy starty na tarce o drobnych oczkach imbir i mleko kokosowe. Gotujemy pod przykryciem aż kabaczek się rozpadnie. Następnie dodajemy ugotowaną fasolę i szpinak, chwilę gotujemy. Podajemy z kaszą, ryżem bądź solo.