Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla odmiany ryba w curry
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8612
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 594
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8612
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 594
Składniki
Wszystkie składniki marynaty połączyłem, wymieszałem z filetami dorsza. Odstawiłem do lodówki. W głębokiej patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem posiekane cebule i czosnek. Dodałem curry i mielona paprykę. Smażyłem, aż intensywnie zapachniało. Wrzuciłem pomidory, bulion, osączone oliwki, wymieszałem, dusiłem ok. 10 min. Następnie dodałem pokrojone w grube paski papryki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Dusiłem jeszcze 15 minut, po tym czasie włożyłem dorsza w marynacie i dusiłem jeszcze ok. 7 minut. Delikatnie wymieszałem, doprawiłem do smaku solą i pieprzem.