Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz - wyjątkowa ryba, której Polacy jedzą coraz więcej. Tym razem mamy dla was przepis, który zachwyci każdego. Zobaczcie, jak szybko i tanio przygotować dorsza w curry.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 311
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 253
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 173
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 731
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 311
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 253
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 173
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 731
Składniki
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Kmin rzymski, pokrojony na plasterki czosnek i czerwoną pastę curry, smażymy na suchej patelni. Dodajemy posiekaną cebulkę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w kostkę zieloną paprykę, smażymy mieszając aż warzywa lekko zmiękną.
Dodajemy pomidory, przyprawiamy sosem rybnym, sosem sojowym i curry, gotujemy 5 minut aby część wody z pomidorów odparowała.
Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i dusimy pod przykryciem 5-7 minut.
Podajemy z ryżem.