Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz - wyjątkowa ryba, której Polacy jedzą coraz więcej. Tym razem mamy dla was przepis, który zachwyci każdego. Zobaczcie, jak szybko i tanio przygotować dorsza w curry.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 873
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 170
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9281
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 873
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 170
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9281
Składniki
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Kmin rzymski, pokrojony na plasterki czosnek i czerwoną pastę curry, smażymy na suchej patelni. Dodajemy posiekaną cebulkę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w kostkę zieloną paprykę, smażymy mieszając aż warzywa lekko zmiękną.
Dodajemy pomidory, przyprawiamy sosem rybnym, sosem sojowym i curry, gotujemy 5 minut aby część wody z pomidorów odparowała.
Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i dusimy pod przykryciem 5-7 minut.
Podajemy z ryżem.