Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz - wyjątkowa ryba, której Polacy jedzą coraz więcej. Tym razem mamy dla was przepis, który zachwyci każdego. Zobaczcie, jak szybko i tanio przygotować dorsza w curry.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40605
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 983
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 246
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3312
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40605
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 983
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 246
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3312
Składniki
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Kmin rzymski, pokrojony na plasterki czosnek i czerwoną pastę curry, smażymy na suchej patelni. Dodajemy posiekaną cebulkę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w kostkę zieloną paprykę, smażymy mieszając aż warzywa lekko zmiękną.
Dodajemy pomidory, przyprawiamy sosem rybnym, sosem sojowym i curry, gotujemy 5 minut aby część wody z pomidorów odparowała.
Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i dusimy pod przykryciem 5-7 minut.
Podajemy z ryżem.