Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i czekolady jest taki daniem, które spełnia moje wszystkie kryteria - pyszne, pożywne, z odpowiednią ilością białka, syci na długo.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 140
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22334
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 158
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 140
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22334
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 158
Składniki
Jeżeli używacie fasoli suszonej to należy ją najpierw namoczyć na noc, i ugotować do miękkości.
Cebule pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Paprykę pokroicw drobną kostkę
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, dodać cebulę i poczekać aż się zeszkli, dodać czosnek, i paprykę i podsmażyć ok 5 min. Następnie dodać wszystkie przyprawy i koncentrat pomidorowy, wymieszać, chwilę podsmażyć, dodać passatę pomidorową, rosołek i fasolę. Gotować 20 minut.
Czekoladę posiekać, dodać do fasoli, razem z sosem sojowym, miodem. Podgotować aż czekolada się rozpuści, doprawić solą.
Wymieszać składniki sosu jogurtowego.
Podawać curry z ryżem, polane sosem jogurtowym, z kawałkami avocado i opcjonalnie- kolendrą.