Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęste curry z fasoli i papryki, w pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw i czekolady jest taki daniem, które spełnia moje wszystkie kryteria - pyszne, pożywne, z odpowiednią ilością białka, syci na długo.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1169
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Jeżeli używacie fasoli suszonej to należy ją najpierw namoczyć na noc, i ugotować do miękkości.
Cebule pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Paprykę pokroicw drobną kostkę
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, dodać cebulę i poczekać aż się zeszkli, dodać czosnek, i paprykę i podsmażyć ok 5 min. Następnie dodać wszystkie przyprawy i koncentrat pomidorowy, wymieszać, chwilę podsmażyć, dodać passatę pomidorową, rosołek i fasolę. Gotować 20 minut.
Czekoladę posiekać, dodać do fasoli, razem z sosem sojowym, miodem. Podgotować aż czekolada się rozpuści, doprawić solą.
Wymieszać składniki sosu jogurtowego.
Podawać curry z ryżem, polane sosem jogurtowym, z kawałkami avocado i opcjonalnie- kolendrą.