Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu uwielbiam Curry, kaszę i dania jednogarnkowe ;)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35694
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1204
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35694
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1204
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
        
        
                Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą curry i odstawiamy. Na patenie dajemy odrobinę oleju i wrzucamy, cebulę, oraz czosnek pokrojone w kostkę, po chwili dodajemy kurczaka, ostrą paprykę i całość smażymy, gdy mięso zrumieni się dodajemy kaszę dokładnie mieszamy, by kasza dobrze połączyła się z przyprawami i sosem. Podlewamy wodą mieszamy i dusimy pod przykryciem, tak by kasza wsiąkła wodę, ale uważamy by nam się nie przypaliło.
Gdy kasza już dochodzi dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, kukurydzę, oraz sok z cytryny, chwilę mieszamy. Na koniec dodajemy śmietanę z musztardą i cukrem, jeżeli trzeba doprawiamy jeszcze curry do smaku. Przed podaniem mieszamy z roszponką.