Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117617
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8163
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1850
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117617
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8163
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1850
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Składniki
Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pastę curry, wlewamy 100 ml wody-rozprowadzamy pastę aż powstanie jednolity sos. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojoną w drobniutką kosteczkę papryczkę chilli oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykrywamy i dusimy ok 5 min. Dodajemy odcedzone z soku pomidory oraz mleko kokosowe.Dusimy kolejne 5 min. Mąkę kukurydzianą rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy zagęszczając sos. Dodajemy obrane i oczyszczone krewetki i dusimy 3 min. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą curry. Na sam koniec dodajemy umyte liście szpinaku i gotujemy ostatnią minutę tylko do momentu aż szpinak delikatnie zmięknie. Podajemy z ryżem lub tak jak ja z bagietką