Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne, kokosowe, aromatyczne danie obiadowe
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 317
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27567
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8983
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 317
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27567
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8983
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 744
Składniki
Pierś kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać drobno pokrojony czosnek oraz resztą przypraw. Lekko posolić. Wymieszać. Odstawić na ok. 1 godz.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kurczaka. Wyłożyć mięso na talerz
a na patelnię wlać mleko kokosowe, dodać podzielonego na małe różyczki kalafiora i zagotować. Dodać szczyptą soli, cukier i gotować do czasu, aż kalafior zmięknie (ok. 15 min)
Dodać kurczaka, zmniejszyć ogień i podgrzewać przez około 5 minut. Na koniec doprawić sokiem z cytryny. Podawać z ryżem. Smacznego :-)