Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne, kokosowe, aromatyczne danie obiadowe
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Pierś kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać drobno pokrojony czosnek oraz resztą przypraw. Lekko posolić. Wymieszać. Odstawić na ok. 1 godz.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kurczaka. Wyłożyć mięso na talerz
a na patelnię wlać mleko kokosowe, dodać podzielonego na małe różyczki kalafiora i zagotować. Dodać szczyptą soli, cukier i gotować do czasu, aż kalafior zmięknie (ok. 15 min)
Dodać kurczaka, zmniejszyć ogień i podgrzewać przez około 5 minut. Na koniec doprawić sokiem z cytryny. Podawać z ryżem. Smacznego :-)