Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne, kokosowe, aromatyczne danie obiadowe
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Pierś kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać drobno pokrojony czosnek oraz resztą przypraw. Lekko posolić. Wymieszać. Odstawić na ok. 1 godz.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kurczaka. Wyłożyć mięso na talerz
a na patelnię wlać mleko kokosowe, dodać podzielonego na małe różyczki kalafiora i zagotować. Dodać szczyptą soli, cukier i gotować do czasu, aż kalafior zmięknie (ok. 15 min)
Dodać kurczaka, zmniejszyć ogień i podgrzewać przez około 5 minut. Na koniec doprawić sokiem z cytryny. Podawać z ryżem. Smacznego :-)