Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla Państwa świetną propozycję obiadową a mianowicie ćwiartki kurczaka pieczone w sosie sojowym, po przepis zapraszam na mojego bloga pod podanym linkiem
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Przygotować ćwiartki kurczaka nacinając je od strony skóry po całości od góry do dołu, następnie wlać sos sojowy dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę aby mięso wchłonęło sos
Po wyznaczonym czasie mięso wraz z sosem sojowym przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać przyprawą do kurczaka. Wstawić do zimnego piekarnika i piec godzinę i trzydzieści minut łącznie z rozgrzaniem piekarnika, oczywiście mięso co jakiś czas obracać
Upieczone na rumiany kolor ćwiartki kurczaka z wierzchu chrupiące a w środku kruche i wilgotne podałam z buraczkami czerwonymi na ciepło smażone na smalcu