Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla Państwa świetną propozycję obiadową a mianowicie ćwiartki kurczaka pieczone w sosie sojowym, po przepis zapraszam na mojego bloga pod podanym linkiem
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Przygotować ćwiartki kurczaka nacinając je od strony skóry po całości od góry do dołu, następnie wlać sos sojowy dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę aby mięso wchłonęło sos
Po wyznaczonym czasie mięso wraz z sosem sojowym przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać przyprawą do kurczaka. Wstawić do zimnego piekarnika i piec godzinę i trzydzieści minut łącznie z rozgrzaniem piekarnika, oczywiście mięso co jakiś czas obracać
Upieczone na rumiany kolor ćwiartki kurczaka z wierzchu chrupiące a w środku kruche i wilgotne podałam z buraczkami czerwonymi na ciepło smażone na smalcu