Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy lubicie pojeść tanio a smacznie ? Polecam wam przepis który dziś wykombinowałam w dosłownie chwilę, nie dość że bardzo smacznie to jeszcze tanio i w miarę szybkie w przygotowaniu
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3830
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3830
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Składniki
Przygotować ćwiartki z kurczaka, opłukać je i oczyścić a następnie osuszyć na durszlaku, ponacinać na skórze aż do mięsa. Dodać susz z opisu lub dowolne swoje przyprawy, musztardę, keczup oraz płyn maggi. Całość dokładnie wmasować w mięso i odstawić na trzydzieści minut aby mięso przegryzło się z przyprawami
Gdy ćwiartki w przyprawach odstały wyznaczony czas przełożyć je z całą zawartością do naczynia żaroodpornego, polać je olejem a na wierzch mięsa pokroić w grubsze plastry oczyszczoną paprykę świeżą. Tak przygotowane ćwiartki wstawić do piekarnika ustawić na 200 stopni i piec godzinę i 20 minut łącznie z rozgrzaniem piekarnika, w czasie pieczenia mięso odwrócić na drugą stronę a paprykę wtedy ułożyć na dnie, dziesięć minut przed końcem odwrócić mięso skórą ku górze aby ładnie się zarumieniło
Upieczone rumiane ćwiartki kurczaka podałam z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem i odrobinką tłuszczu z kurczaka oraz jako surówka sałata masłowa z cebulką dymką ze szczypiorem na słodko kwaśno a do popicia zimny prosto z lodówki kefir. Ćwiartki wyszły kruche a zarazem wilgotne smak rewelacyjny a pieczona z kurczakiem papryka po prostu niebo w ustach co już nie wspomnę jaki zapach roznosił się po całym mieszkaniu