Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto przetestować przepis na ćwiartki z kurczaka w marynacie jogurtowej , która sprawi , że mięso jest kruche i soczyste , a skórka rumiana i chrupiąca. Ćwiartki zrobione według tego przepisu https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-cwiartki-z-kurczaka,1964632,smaker.html
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 246
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1472
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8927
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 246
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1472
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8927
Składniki
Ćwiartki umyj , osusz ręcznikiem . Jogurt wymieszaj ze skórką z cytryny , przeciśniętym czosnkiem i przyprawami . Dopraw marynatę solą i pieprzem .
Zanurz ćwiartki z kurczaka w naczyniu z marynatą i obtocz je dokładnie . Owiń naczynie folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
Wyjmij kurczaka z naczynia z marynatą i ułóż na kratce rozgrzanego do 180 C piekarnika . Połóż na spód folie lub naczynie żaroodporne bo z mięsa spłynie cześć marynaty i wytopi się trochę tłuszczu Piecz około 50 minut . W połowie pieczenia obróć ćwiartki na drugą stronę . Upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami i surówką.