Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na obiad. Ćwiartka z kurczaka w marynacie z pikantnego ketchupu i słodkiego miodu. Wszystko pieczone w rękawie, z marchewką i cebulką.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 76
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 147
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 64
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 76
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 147
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 64
Składniki
Ćwiartki z kurczaka obsypać solą, pieprzem i papryką. Przygotować marynatę: ketchup, miód i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wymieszać. Taką marynatą natrzeć ćwiartki z kurczaka. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Ćwiartki włożyć do rękawa do pieczenia, dorzucić pokrojoną cebulę i słupki/talarki marchewki.Zawiązać woreczek i piec w piekarniku około godziny w temp.190st.
Mięso jest miękkie, wręcz rozpadające się a przy tym wspaniale pachnie. Jeśli chcemy mieć chrupiącą skórkę to 10 minut przed końcem pieczenia po prostu rozcinamy rękaw i pieczemy. Pyszne, polecam.