Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna i na prawdę smaczna potrawa na imprezę bo, na drugi dzień kiedy smaki się porządnie "przegryzły" jest jeszcze lepszy :)
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 343
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3075
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 343
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3075
Składniki
Przygotować klopsiki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić ją na oleju. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać cebulę, jajka, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować małe klopsiki - 2 cm, jeśli mięso jest zbyt "luźne" można dodać bułkę tartą. Klopsiki usmażyć.
Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Świeżą paprykę oczyścić, umyć., pokroić w plasterki. Ogórki odsączyć, pokroić w talarki. Paprykę i ogórki lekko podsmażyć.
Wszystkie składniki wrzucić do głębokiego rondla, dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią. Na koniec dodać pastę pomidorową i dokładnie wymieszać,jeśli sos jest za gęsty dolać wody, wrzucić klopsiki i na małym ogniu gotować 15-20min.....;)