Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 571 Ocena: 21286
Dodano: 13.07.2013
Odsłon: 49619
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotować klopsiki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić ją na oleju. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać cebulę, jajka, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować małe klopsiki - 2 cm, jeśli mięso jest zbyt "luźne" można dodać bułkę tartą. Klopsiki usmażyć.
Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Świeżą paprykę oczyścić, umyć., pokroić w plasterki. Ogórki odsączyć, pokroić w talarki. Paprykę i ogórki lekko podsmażyć.
Wszystkie składniki wrzucić do głębokiego rondla, dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią. Na koniec dodać pastę pomidorową i dokładnie wymieszać,jeśli sos jest za gęsty dolać wody, wrzucić klopsiki i na małym ogniu gotować 15-20min.....;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

newsweek 28 marca 2017Zgłoś do usunięcia
wygląda całkiem zachęcająco :-)14 Kto głosował? | Odpowiedz

aneczkaa891 24 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
pycha. dzis zrobiłam na obiad wg twojego przepisu:) bardzo dobre danie. polecam:) Odpowiedzi: 1 ▼16 Kto głosował? | Odpowiedz

ancra 23 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
przepis oryginalny, tyle, że nazywac go bigosem to chyba głęboka przesada. Bigos = kapusta Odpowiedzi: 1 ▼22 Kto głosował? | Odpowiedz

maxymil 15 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
fantastyczny pomysł ,kradne do książki i daje punkcik.28 Kto głosował? | Odpowiedz