Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się rarytasem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15369
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4597
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 266
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4827
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15369
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4597
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 266
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4827
Składniki
Nerki przekrawa się na pół i wycina wszystko co białe i czerwone.
Nerki moczy się w wodzie przez noc- zbledną.
Nerki zagotowuje się- wyjdzie sporo szumu- reszta krwi. Wodę się wylewa i a nerki dokładnie się myje z resztek szumu.
Teraz można nerki gotować jedną godzinę już we właściwej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Ale tej wody też się nie wykorzystuje. Na patelni szkli się cebulę, potem dodaje się mąkę i robi białą zasmażkę. Sos rozprowadza się szklanką wywaru mięsnego. Sos się doprawia solą i na sam koniec łychą chrzanu. Dobrze aby pokrojone nerki poleżały trochę w sosie. Jeśli nie chcemy wiórek w sosie, można sos przetrzeć, albo chrzan dodać na sitku aby sam smak się wygotował.
Smacznego :)