Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się rarytasem.
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 426
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 911
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 78
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2615
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 426
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 911
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 78
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2615
Składniki
Nerki przekrawa się na pół i wycina wszystko co białe i czerwone.
Nerki moczy się w wodzie przez noc- zbledną.
Nerki zagotowuje się- wyjdzie sporo szumu- reszta krwi. Wodę się wylewa i a nerki dokładnie się myje z resztek szumu.
Teraz można nerki gotować jedną godzinę już we właściwej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Ale tej wody też się nie wykorzystuje. Na patelni szkli się cebulę, potem dodaje się mąkę i robi białą zasmażkę. Sos rozprowadza się szklanką wywaru mięsnego. Sos się doprawia solą i na sam koniec łychą chrzanu. Dobrze aby pokrojone nerki poleżały trochę w sosie. Jeśli nie chcemy wiórek w sosie, można sos przetrzeć, albo chrzan dodać na sitku aby sam smak się wygotował.
Smacznego :)