Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się rarytasem.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253683
Polecam.
Odsłon: 1477
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253683
Polecam.
Odsłon: 1477
Składniki
Nerki przekrawa się na pół i wycina wszystko co białe i czerwone.
Nerki moczy się w wodzie przez noc- zbledną.
Nerki zagotowuje się- wyjdzie sporo szumu- reszta krwi. Wodę się wylewa i a nerki dokładnie się myje z resztek szumu.
Teraz można nerki gotować jedną godzinę już we właściwej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Ale tej wody też się nie wykorzystuje. Na patelni szkli się cebulę, potem dodaje się mąkę i robi białą zasmażkę. Sos rozprowadza się szklanką wywaru mięsnego. Sos się doprawia solą i na sam koniec łychą chrzanu. Dobrze aby pokrojone nerki poleżały trochę w sosie. Jeśli nie chcemy wiórek w sosie, można sos przetrzeć, albo chrzan dodać na sitku aby sam smak się wygotował.
Smacznego :)