Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie typu fit. Ale nie, nie, fit nie znaczy bezpłciowe, niedobre. Wprost przeciwnie pełne smaku i darów jesieni. Ci co czytają mojego bloga wiedzą że bez czosnku i cytryn świat kulinarny by dla mnie nie istniał. Dziś serwuję cytrynowe brukselki i pierś z kurczaka z piekarnika.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 690
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 416
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 300
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3497
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 690
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 416
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 300
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3497
Składniki
Brukseli oczyszczamy z wierzchnich listków i płuczemy pod bieżącą wodą. Gotujemy 10 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wrzucamy brukselki i smażymy aż się zrumienią. Doprawiamy pieprzem. Wrzucamy czosnek i po chwili wlewamy sok z cytryny. Mieszamy i dosłownie trzymamy na ogniu pół minuty.