Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1976
Dodano: 09.10.2014
Odsłon: 9889
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Brukseli oczyszczamy z wierzchnich listków i płuczemy pod bieżącą wodą. Gotujemy 10 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wrzucamy brukselki i smażymy aż się zrumienią. Doprawiamy pieprzem. Wrzucamy czosnek i po chwili wlewamy sok z cytryny. Mieszamy i dosłownie trzymamy na ogniu pół minuty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

magdakos 11 września 2015Zgłoś do usunięcia
uwielbiam brukselkę, ale takiej wersji jeszcze nie jadłam - spróbuję na pewno!2 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 10 października 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszny pomysł na brukselkę :)3 Kto głosował? | Odpowiedz