Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie typu fit. Ale nie, nie, fit nie znaczy bezpłciowe, niedobre. Wprost przeciwnie pełne smaku i darów jesieni. Ci co czytają mojego bloga wiedzą że bez czosnku i cytryn świat kulinarny by dla mnie nie istniał. Dziś serwuję cytrynowe brukselki i pierś z kurczaka z piekarnika.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5847
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 445
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5847
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 445
Składniki
Brukseli oczyszczamy z wierzchnich listków i płuczemy pod bieżącą wodą. Gotujemy 10 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wrzucamy brukselki i smażymy aż się zrumienią. Doprawiamy pieprzem. Wrzucamy czosnek i po chwili wlewamy sok z cytryny. Mieszamy i dosłownie trzymamy na ogniu pół minuty.