Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo oryginalne połączenie delikatnej polędwicy wieprzowej z cytryną, serem solankowym i jabłkiem.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1764
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4910
Polecam.
Odsłon: 123
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7288
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1764
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4910
Polecam.
Odsłon: 123
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7288
Składniki
Polędwicę kroimy na 1,5 cm plastry, lekko ubijamy ręką. Z połowy cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem. Wkładamy naszą polędwicę dobrze mieszamy i zostawiamy na 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy polędwiczki i smażymy z obu stron około 15 minut podlewając wodą. Gdy nasze mięsko jest już miękkie dodajemy pokruszony ser solankowy, chwilę razem smażymy. Wykładamy polędwicę a do sosu dodajemy starte na najmniejszych oczkach jabłko, dusimy całość podlewając wodą, aż jabłko się rozgotuje.
Podałam z plackami ziemniaczanymi i surówką z pekinki. Całość bardzo fajnie się uzupełnia i smakuje.