Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo oryginalne połączenie delikatnej polędwicy wieprzowej z cytryną, serem solankowym i jabłkiem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 712
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1887
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 417
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 712
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1887
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 417
Składniki
Polędwicę kroimy na 1,5 cm plastry, lekko ubijamy ręką. Z połowy cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem. Wkładamy naszą polędwicę dobrze mieszamy i zostawiamy na 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy polędwiczki i smażymy z obu stron około 15 minut podlewając wodą. Gdy nasze mięsko jest już miękkie dodajemy pokruszony ser solankowy, chwilę razem smażymy. Wykładamy polędwicę a do sosu dodajemy starte na najmniejszych oczkach jabłko, dusimy całość podlewając wodą, aż jabłko się rozgotuje.
Podałam z plackami ziemniaczanymi i surówką z pekinki. Całość bardzo fajnie się uzupełnia i smakuje.