Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo oryginalne połączenie delikatnej polędwicy wieprzowej z cytryną, serem solankowym i jabłkiem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116290
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7934
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1487
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116290
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7934
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1487
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Składniki
Polędwicę kroimy na 1,5 cm plastry, lekko ubijamy ręką. Z połowy cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem. Wkładamy naszą polędwicę dobrze mieszamy i zostawiamy na 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy polędwiczki i smażymy z obu stron około 15 minut podlewając wodą. Gdy nasze mięsko jest już miękkie dodajemy pokruszony ser solankowy, chwilę razem smażymy. Wykładamy polędwicę a do sosu dodajemy starte na najmniejszych oczkach jabłko, dusimy całość podlewając wodą, aż jabłko się rozgotuje.
Podałam z plackami ziemniaczanymi i surówką z pekinki. Całość bardzo fajnie się uzupełnia i smakuje.