Do góry

Dania główne Przepis na:

Cytrynowe udka z kurczaka

Cytrynowe udka z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 207 Ocena: 2468

Dodano:

Odsłon: 303

Sezon grillowy czas zacząć. Cytrynowe udka z kurczaka czyli aromatycznie i chrupiąco -tak lubimy.

Składniki

  • 6 udek z kurczaka
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • trawa cytrynowa
  • 2-3 łyżeczki soku cytryny
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cytrynowe udka z kurczaka

Przygotowanie

  1. Udka kurczaka obsypać solą, pieprzem cytrynowym i trawą cytrynową. Polać oliwą z oliwek (miałam oliwę cytrynową, ale można też zwykłą), na koniec skropić udka sokiem z cytryny. Odstawić na kilka godzin do lodówki, udka będą miały piękny cytrynowy zapach.

  2. Wrzucić na ruszt i piec, aż skórka będzie przyjemnie chrupiąca.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń