Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy czas zacząć. Cytrynowe udka z kurczaka czyli aromatycznie i chrupiąco -tak lubimy.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1071
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1071
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 561
Składniki
Udka kurczaka obsypać solą, pieprzem cytrynowym i trawą cytrynową. Polać oliwą z oliwek (miałam oliwę cytrynową, ale można też zwykłą), na koniec skropić udka sokiem z cytryny. Odstawić na kilka godzin do lodówki, udka będą miały piękny cytrynowy zapach.
Wrzucić na ruszt i piec, aż skórka będzie przyjemnie chrupiąca.