Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy czas zacząć. Cytrynowe udka z kurczaka czyli aromatycznie i chrupiąco -tak lubimy.
Ciasteczka całuski wprost rozpływają się w ustach. Nic w tym dziwnego, poniew...
Odsłon: 611
to potrawa dla tych co lubią gołąbki ale nie mają czasu na ich zrobienie, sma...
Odsłon: 139
Ciasteczka całuski wprost rozpływają się w ustach. Nic w tym dziwnego, poniew...
Odsłon: 611
to potrawa dla tych co lubią gołąbki ale nie mają czasu na ich zrobienie, sma...
Odsłon: 139
Składniki
Udka kurczaka obsypać solą, pieprzem cytrynowym i trawą cytrynową. Polać oliwą z oliwek (miałam oliwę cytrynową, ale można też zwykłą), na koniec skropić udka sokiem z cytryny. Odstawić na kilka godzin do lodówki, udka będą miały piękny cytrynowy zapach.
Wrzucić na ruszt i piec, aż skórka będzie przyjemnie chrupiąca.