Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego i soczystego łososia parowanego z warzywami, z wyraźną nutą maślano - cytrynową.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 188
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 224
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 910
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 188
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 224
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 910
Składniki
Z łososia usuwamy skórę, dzielimy go na dwie porcje i oprószamy z obu stron solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Cytrynę obieramy ze skórki i kroimy ją na plasterki. Pomidora również kroimy w plastry, a z czerwonej papryki usuwamy gniazdo nasienne, odkrawamy górną i dolną część, a tę środkową kroimy w cienkie paski w stylu orientalnym.
Na kawałku folii aluminiowej kładziemy plastry masła, a na nich kawałek łososia. Następnie na rybę układamy kolejną porcję masła, a na niej plastry pomidora, na przemian z cytryną. Na wierz układamy paski czerwonej papryki i dokładnie zawijamy całość w papilot. * Tak samo postępujemy z drugą porcją łososia.
Tak przygotowane papiloty układamy na sitku w garnku z gotującą się wodą lub specjalnie przeznaczonym do tego naczyniu i parujemy około 12 minut. Po tym czasie otwieramy papiloty i wykładamy ryby na talerze, podając je ze świeżą natką pietruszki oraz ulubionymi dodatkami np. puree ziemniaczanym.
Życzę smacznego! :)