Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego i soczystego łososia parowanego z warzywami, z wyraźną nutą maślano - cytrynową.
Z łososia usuwamy skórę, dzielimy go na dwie porcje i oprószamy z obu stron solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Cytrynę obieramy ze skórki i kroimy ją na plasterki. Pomidora również kroimy w plastry, a z czerwonej papryki usuwamy gniazdo nasienne, odkrawamy górną i dolną część, a tę środkową kroimy w cienkie paski w stylu orientalnym.
Na kawałku folii aluminiowej kładziemy plastry masła, a na nich kawałek łososia.
Następnie na rybę układamy kolejną porcję masła, a na niej plastry pomidora, na przemian z cytryną. Na wierz układamy paski czerwonej papryki i dokładnie zawijamy całość w papilot.
* Tak samo postępujemy z drugą porcją łososia.
Tak przygotowane papiloty układamy na sitku w garnku z gotującą się wodą lub specjalnie przeznaczonym do tego naczyniu i parujemy około 12 minut.
Po tym czasie otwieramy papiloty i wykładamy ryby na talerze, podając je ze świeżą natką pietruszki oraz ulubionymi dodatkami np. puree ziemniaczanym.
Życzę smacznego! :)
Robię co roku na wigilię i zawsze szybko znika do ostatniego kawałka. Świetni...
Odsłon: 1935
Ryba po grecku gości na wielu stołach wigilijnych, jednak jest to doskonałe d...
Odsłon: 12626
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 59
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 33
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 48
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5115
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52354
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 59
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 33
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 48
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5115
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52354
Składniki
Z łososia usuwamy skórę, dzielimy go na dwie porcje i oprószamy z obu stron solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Cytrynę obieramy ze skórki i kroimy ją na plasterki. Pomidora również kroimy w plastry, a z czerwonej papryki usuwamy gniazdo nasienne, odkrawamy górną i dolną część, a tę środkową kroimy w cienkie paski w stylu orientalnym.
Na kawałku folii aluminiowej kładziemy plastry masła, a na nich kawałek łososia. Następnie na rybę układamy kolejną porcję masła, a na niej plastry pomidora, na przemian z cytryną. Na wierz układamy paski czerwonej papryki i dokładnie zawijamy całość w papilot. * Tak samo postępujemy z drugą porcją łososia.
Tak przygotowane papiloty układamy na sitku w garnku z gotującą się wodą lub specjalnie przeznaczonym do tego naczyniu i parujemy około 12 minut. Po tym czasie otwieramy papiloty i wykładamy ryby na talerze, podając je ze świeżą natką pietruszki oraz ulubionymi dodatkami np. puree ziemniaczanym.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Prosty przepis na marynatę do karkówki gdzie będzie nam potrzebny karczek wie...
Odsłon: 6
Chorwackie cevapcici z grilla
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 48