Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne danie,proste w wykonaniu dla wszystkich miłośnikòw krewetek,pasty i włoskich aromatòw
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326150
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16623
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326150
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12008
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16623
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
krewety rozmrażamy makaron gotujemy al dente czosnek miażdżymy wierzchem noża
na patelni rozgrzewamy masło,dodajemy odrobinę oliwy,wrzucamy czosnek i pepperoni przekrojone na pòł wzdłuż dla wydobycia aromatu dodajemy sòl,pieprz i chilli wrzucamy krewetki dodajemy sok z cytryny i odrobinę białego wina mieszamy wszystko ,dodajemy trochę cukru smażymy aż wino i sok z cytryny odparujà pozostawiajàc cudny aromat
makaron odcedzamy,chwilę dosłownie zostawiamy na sitku następnie dodajemy go do krewet na patelni wszystko razem smażymy jeszcze ok 4,5 minut i wykładamy na talerz
dekorujemy listkami bazylii i możemy dodać łyżeczkę oliwy z oliwek cytrynowej i łyżeczkę soku z cytryny ( ale niekoniecznie ) Na zdrowie ;-)