Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne danie,proste w wykonaniu dla wszystkich miłośnikòw krewetek,pasty i włoskich aromatòw
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1582
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1340
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1397
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1347
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1582
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1340
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1397
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1347
Składniki
krewety rozmrażamy makaron gotujemy al dente czosnek miażdżymy wierzchem noża
na patelni rozgrzewamy masło,dodajemy odrobinę oliwy,wrzucamy czosnek i pepperoni przekrojone na pòł wzdłuż dla wydobycia aromatu dodajemy sòl,pieprz i chilli wrzucamy krewetki dodajemy sok z cytryny i odrobinę białego wina mieszamy wszystko ,dodajemy trochę cukru smażymy aż wino i sok z cytryny odparujà pozostawiajàc cudny aromat
makaron odcedzamy,chwilę dosłownie zostawiamy na sitku następnie dodajemy go do krewet na patelni wszystko razem smażymy jeszcze ok 4,5 minut i wykładamy na talerz
dekorujemy listkami bazylii i możemy dodać łyżeczkę oliwy z oliwek cytrynowej i łyżeczkę soku z cytryny ( ale niekoniecznie ) Na zdrowie ;-)