Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne danie,proste w wykonaniu dla wszystkich miłośnikòw krewetek,pasty i włoskich aromatòw
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47634
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165264
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 343
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47634
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165264
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 343
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
krewety rozmrażamy makaron gotujemy al dente czosnek miażdżymy wierzchem noża
na patelni rozgrzewamy masło,dodajemy odrobinę oliwy,wrzucamy czosnek i pepperoni przekrojone na pòł wzdłuż dla wydobycia aromatu dodajemy sòl,pieprz i chilli wrzucamy krewetki dodajemy sok z cytryny i odrobinę białego wina mieszamy wszystko ,dodajemy trochę cukru smażymy aż wino i sok z cytryny odparujà pozostawiajàc cudny aromat
makaron odcedzamy,chwilę dosłownie zostawiamy na sitku następnie dodajemy go do krewet na patelni wszystko razem smażymy jeszcze ok 4,5 minut i wykładamy na talerz
dekorujemy listkami bazylii i możemy dodać łyżeczkę oliwy z oliwek cytrynowej i łyżeczkę soku z cytryny ( ale niekoniecznie ) Na zdrowie ;-)