Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne danie,proste w wykonaniu dla wszystkich miłośnikòw krewetek,pasty i włoskich aromatòw
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1998
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1202
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2321
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1998
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1202
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2321
Składniki
krewety rozmrażamy makaron gotujemy al dente czosnek miażdżymy wierzchem noża
na patelni rozgrzewamy masło,dodajemy odrobinę oliwy,wrzucamy czosnek i pepperoni przekrojone na pòł wzdłuż dla wydobycia aromatu dodajemy sòl,pieprz i chilli wrzucamy krewetki dodajemy sok z cytryny i odrobinę białego wina mieszamy wszystko ,dodajemy trochę cukru smażymy aż wino i sok z cytryny odparujà pozostawiajàc cudny aromat
makaron odcedzamy,chwilę dosłownie zostawiamy na sitku następnie dodajemy go do krewet na patelni wszystko razem smażymy jeszcze ok 4,5 minut i wykładamy na talerz
dekorujemy listkami bazylii i możemy dodać łyżeczkę oliwy z oliwek cytrynowej i łyżeczkę soku z cytryny ( ale niekoniecznie ) Na zdrowie ;-)