Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne danie,proste w wykonaniu dla wszystkich miłośnikòw krewetek,pasty i włoskich aromatòw
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2842
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3917
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2842
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3917
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
krewety rozmrażamy makaron gotujemy al dente czosnek miażdżymy wierzchem noża
na patelni rozgrzewamy masło,dodajemy odrobinę oliwy,wrzucamy czosnek i pepperoni przekrojone na pòł wzdłuż dla wydobycia aromatu dodajemy sòl,pieprz i chilli wrzucamy krewetki dodajemy sok z cytryny i odrobinę białego wina mieszamy wszystko ,dodajemy trochę cukru smażymy aż wino i sok z cytryny odparujà pozostawiajàc cudny aromat
makaron odcedzamy,chwilę dosłownie zostawiamy na sitku następnie dodajemy go do krewet na patelni wszystko razem smażymy jeszcze ok 4,5 minut i wykładamy na talerz
dekorujemy listkami bazylii i możemy dodać łyżeczkę oliwy z oliwek cytrynowej i łyżeczkę soku z cytryny ( ale niekoniecznie ) Na zdrowie ;-)