Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy czekoladowy makaron na żółtkach z ciemnym kakao i oliwą z dodatkiem chili idealnie komponuje się z chrupiącym boczkiem, szałwią oraz kremowym serkiem i słodkim groszkiem.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4794
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4750
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44646
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 315
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4794
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4750
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44646
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 315
Składniki
Makaron czekoladowy: Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Zawijamy w foliowy woreczek i odstawiamy na 30 minut by odpoczęło. Ciasto dzielimy na 4-5 części. Wałkujemy na cienki placek, a następnie kroimy w cienkie długie paski. Jeśli mamy możliwość warto użyć maszynki do makaronu. Gotowy makaron układamy na stolnicy posypanej ciemnym kakao, by się nie pozlepiał. Makaron gotujemy około 2-3 minut w osolonym wrzątku. Dodatki: Parmezan mieszamy z ricottą, mascarpone i skórką z cytryny. Boczek smażymy na patelni z obu stron. Usmażony boczek przekładamy na papierowy ręcznik. Na patelnię po boczku wrzucamy na chwilkę listki szałwii, powinny stać się chrupiące. Zdejmujemy je i odkładamy obok boczku. Na tłuszcz wrzucamy groszek i podsmażamy, aż się rozmrozi, wrzucamy do niego makaron. Makaron przekładamy na talerze, posypujemy boczkiem, listkami szałwii, układamy po kilka łyżeczek serka. Całość posypujemy startą gorzką czekoladą i skórką z cytryny.