Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 8516
Dodano: 14.01.2013
Odsłon: 22504
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę drobno kroimy i gotujemy w osolonej wodzie, w trakcie gotowania należy sprawdzic czy kapusta już jest gotowa. Gdy już mamy ugotowaną kapustę to do wody wlewamy ok 3 łyżek octu (należy sprawdzic smak) i zostawiamy ją na ok 15 minut. Następnie kapustę odcedzamy dodajemy pokrojoną drobno cebulę, sól, pieprz do smaku. Jak ktoś lubi to może kapustę trochę dosłodzic. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 28 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Gotuję taką kapustę większą ilość i pasteryzuję ją w słoikach. Wystarczy tylko potem odkręcić słoik i przyrządzić ją na szybko do obiadu: na ciepło lub jako sałatkę na zimno.3 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 16 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
u mnie babcia ją robiła :))3 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 15 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Mój dziadek taką robił......jak ja ją lubiłam3 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 15 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
nie raz jak na szybko coś potrzebujemy do drugiego dania to jest w sam raz :) Pozdrawiam3 Kto głosował? | Odpowiedz

rosse 15 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Pyszna surówka,świetny przepis żeby zapasteryzować na później:)53 Kto głosował? | Odpowiedz