Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowe dni sprawiają, że nabieramy ochoty na pożywne dania na ciepło. Takie danie znalazłam przeglądając stare notatki. Czerwona kapusta w połączeniu z fasolą to świetna alternatywa na sycący i rozgrzewający posiłek. Może to być samodzielne danie lub dodatek np. do schabowego czy mielonego kotleta. Polecam :)
szeroki rondel, patelnia, szatkownica
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 4905
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4595
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 391
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 4905
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4595
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 391
Składniki
Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Drugiego dnia zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości.
Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować, włożyć do szerokiego rondla, zalać szklanką wody i dusić. Po 20 minutach dodać paprykę, odsączoną fasolę i dusić na małym ogniu.
W tym czasie rozgrzać na patelni olej i podsmażyć cebulę, dodać mąkę, chwile podsmażać z cebulą mieszając, po czym dodać do kapusty, dobrze, ale delikatnie zamieszać.
Kapustę doprawić solą, szczyptą cukru, sokiem z cytryny i koncentratem pomidorowym.
Danie powinno odpocząć ok. pół godziny, aby smaki się połączyły. Podawać posypane dowolna zielenina lub kiełkami.