Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie nadaje się na szybki, a wręcz błyskawiczny obiad! Czerwone pesto z suszonych pomidorów można oczywiście wykorzystać klasycznie do makaronu (i jest naprawdę przepyszny!), ale cudownie sprawdza się również jako dodatek do mięsa, zwłaszcza kurczaka, czy pieczywa.
Konfitura porzeczkowa świetnie smakuje zarówno w konfiguracjach słodkich, jak...
Odsłon: 8351
Żeby ugotować czerwone buraki to należy wybrać wszystkie o jednakowej wielkości.
Odsłon: 1022
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 114
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2395
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Sałatka idealnie sprawdza...
Odsłon: 114
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2395
Składniki
Pestki słonecznika i płatki migdałowe możemy podprażyć na suchej patelni, dzięki czemu nabiorą więcej aromatu, ale nie jest to niezbędne.
Pomidory i oliwki odsączamy z zalewy i wrzucamy do blendera. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, pestki słonecznika, płatki migdałowe i ser. Wszystko lekko solimy. Dodajemy olej z zalewy z pomidorów suszonych i zaczynamy miksować. Całość rozdrabniamy stopniowo dodając oliwę z oliwek, aż uzyskamy pożądaną gęstość i jednolitą pastę.
Gotowe pesto przekładamy do słoiczka, wierzch zalewamy oliwą z oliwek, zakręcamy i przechowujemy w lodówce kilka dni. Takie pesto najlepiej smakuje z gorącym, świeżo ugotowanym al dente makaronem, posypane dużą ilością sera. Smacznego ;)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie chrzanowym
Dania główne
Naleśniki zapiekane z grzybami
Dania główne
Wieprzowina pieczona w szybkowarze.
Dania główne
Kopułki z piersi kurczaka ze szpinakiem i jajkiem
Schab w sosie chrzanowym
Mięciutkie i kruche plastry mięsa w aromatycznym sosie chrzanowym.
Odsłon: 206
Naleśniki zapiekane z grzybami
Super połączenie delikatnego ciasta z aromatyćznym farszem zaskakuje każdego...
Odsłon: 69