Do góry

Dania główne Przepis na:

Czerwony kapturek

Czerwony kapturek

Autor:

Przepisów i artykułów: 769 Ocena: 7740

Dodano:

Odsłon: 221

Szybkie danie obiadowe, bardzo proste do zrobienie i pyszne do zjedzenia

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Cebula
  • 3 papryki czerwone
  • Kostka rosołowa
  • ½ szklanki śmietany 18 %
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta czosnku
  • Przyprawa do kurczaka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Czerwony kapturek

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, plastry na połowę, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka
    2. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, układamy na półmisku i odstawiamy na bok

  2. 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone papryki, doprawiamy solą czosnkiem oraz pieprzem, prużymy 10 minut
    5. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową oraz wlewamy śmietanę, chwilę gotujemy

  3. 6. Następnie miksujemy warzywa i polewamy sosem mięso
    7. Danie gotowe
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 maja Betka, a gdzie wilk, hmm? ;p
No chyba, że ja mam za niego robić :D

p.s. Coś tam Ci na priv napisałem ;)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń